Προσδιοριστικοί παράγοντες επιχειρηματικής ανταγωνιστικότητας: η περίπτωση των ελληνικών επιχειρήσεων στις αγορές της Ελλάδας και της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (1996-2006)
Περίληψη
Αρχικά, η διατριβή εστιάζεται στη σημασία της επιχειρηματικότητας ως καθοριστικού παράγοντα της οικονομικής ανάπτυξης. Παρουσιάζονται θεωρητικές έννοιες και πτυχές της επιχειρηματικής διαδικασίας και εξετάζεται ο επιχειρηματίας ως αναπόσπαστο τμήμα του επιχειρηματικού πνεύματος. Σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή (2003) η επιχειρηματικότητα είναι νοοτροπία και τρόπος δημιουργίας και ανάπτυξης οικονομικής δραστηριότητας μέσω του συνδυασμού της ανάληψης κινδύνου, της δημιουργικότητας και/ ή της καινοτομίας με τη χρηστή διαχείριση , στο πλαίσιο ενός νέου ·ή υφιστάμενου οργανισμού. Υποστηρίζεται ότι η επιχειρηματικότητα είναι πηγή βιώσιμης οικονομικής ανάπτυξης για τα έθνη, τις κοινωνίες, τις περιφέρειες, τις μεγάλες και τις μικρές επιχειρήσεις, καθώς και τα άτομα . Το βιοτικό επίπεδο μιας χώρας εξαρτάται όλο και περισσότερο από την ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεών της. Έπειτα , η διατριβή ερευνά την επιρροή της διοικητικής ικανότητας και της χρηματοοικονομικής μόχλευσης στην επίδοση των ...
περισσότερα
Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (47.75 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.