Ελληνικός κινηματογράφος (1896-1939): συγκρίσεις σε ευρωπαϊκό και μεσογειακό πλαίσιο. Τρόποι παραγωγής και διανομής
Περίληψη
Στο πρώτο μέρος παρουσιάζονται οι γενικότερες ιστορικές προσεγγίσεις και ορισμένα ζητήματα που εξετάζει η διεθνής και ελληνική ιστοριογραφία με σκοπό να αναλυθούν οι λόγοι και τα επιχειρήματα για την ανάγκη χρήσης των γενικότερων εργαλείων από τους διάφορους ιστορικούς κλάδους και κυρίως της οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας. Στη συνέχεια, παρουσιάζονται τα κύρια σημεία της διεθνούς βιβλιογραφίας για τους τρόπους προσέγγισης της ιστορίας του κινηματογράφου, με βάση την πλούσια παραγωγή στο χώρο των κινηματογραφικών σπουδών τα τελευταία τριάντα χρόνια. Στο δεύτερο μέρος τίθεται το γενικό μεθοδολογικό πλαίσιο βάσει του οποίου θα γίνει η προσπάθεια να εξετασθεί, σε γενικές γραμμές, το σύνολο της ελληνικής κινηματογραφίας κατά την πρώτη της περίοδο (1896-1939) σε σύγκριση πάντοτε με τα αντίστοιχα μεθοδολογικά ζητήματα που έχουν τεθεί για την ιστορική περιοδολόγηση και την εξέταση του ευρωπαϊκού και του αμερικανικού κινηματογράφου. Στα επόμενα τρία κεφάλαια παρουσιάζεται η διαδρομή από τη ...
περισσότερα
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
The first part examines issues of historiography and methodology for the cinema history as well as the international and Greek bibliography for early cinema. According to this methodological approach, the following chapters examine the beginning and the development of the Greek cinema from 1896 to 1939. The broader use of sources follows the new approaches in film history which link cinema with economic and social development.
Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (4.85 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.