Εμπλουτισμός αλκοολούχων ποτών με φυσικά προϊόντα εγκλεισμένα σε μικρο/νανοφορείς για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος
Περίληψη
Αντικείμενο αυτής της διδακτορικής διατριβής είναι ο εγκλεισμός φυσικών προϊόντων σε κατάλληλες μήτρες (μικρονανοφορείς), συμβατές με τα τρόφιμα και τα ποτά, όπως η κυκλοδεξτρίνη και ο εμπλουτισμός αλκοολούχων ποτών όπως κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί και αποσταγμάτων ή οινοπνευματωδών ποτών με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά προκειμένου να αυξηθεί η προστιθέμενη θρεπτική αξία του τελικού προϊόντος. Οι ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι η ρεσβερατρόλη (RVT), μια φυσική ουσία της κατηγορίας των φυτοαλεξινών με τη βασική δομή των στιλβενίων, και βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη), η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) και η βιταμίνη Α (ρετινόλη). Ο εγκλεισμός αυτών των ουσιών στη β-κυκλοδεξτρίνη αποδεικνύεται με διάφορες αναλυτικές τεχνικές όπως η φασματοσκοπία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR), η φασματοσκοπία υπεριώδους-ορατού (UV-Vis) και ο κυκλικός δρυμα
Εμπλουτισμός αλκοολούχων ποτών με φυσικά προϊόντα εγκλεισμένα σε μικρο/νανοφορείς για την αύξηση της προστιθέμενης αξίας του τελικού προϊόντος
Περίληψη
Αντικείμενο αυτής της διδακτορικής διατριβής είναι ο εγκλεισμός φυσικών προϊόντων σε κατάλληλες μήτρες (μικρονανοφορείς), συμβατές με τα τρόφιμα και τα ποτά, όπως η κυκλοδεξτρίνη και ο εμπλουτισμός αλκοολούχων ποτών όπως κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί και αποσταγμάτων ή οινοπνευματωδών ποτών με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά προκειμένου να αυξηθεί η προστιθέμενη θρεπτική αξία του τελικού προϊόντος. Οι ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι η ρεσβερατρόλη (RVT), μια φυσική ουσία της κατηγορίας των φυτοαλεξινών με τη βασική δομή των στιλβενίων, και βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη), η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) και η βιταμίνη Α (ρετινόλη). Ο εγκλεισμός αυτών των ουσιών στη β-κυκλοδεξτρίνη αποδεικνύεται με διάφορες αναλυτικές τεχνικές όπως η φασματοσκοπία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR), η φασματοσκοπία υπεριώδους-ορατού (UV-Vis) και ο κυκλικός nt yields results are 89%, 69%, and 83%, respectively. These enrichments were expected to increase the antioxidant, antimicrobial and antibacterial properties of alcoholic beverages. The substances enclosed in β-cyclodextrin (β-cd) were incorporated into wines and spirits (tsipouro) at specific concentrations (300mg/1L, 200mg/1L, 100mg/1L) and sampling was done at a specified time interval. The antioxidant activity of wines and tsipouro was studied by two methods, DPPH and ABTS, and the total content of phenolic compounds by the Folin-Ciocalteau method. The results obtained from all three methods prove that there has been an increase in antioxidants and phenolic substances in both wines and tsipouro.
περισσότερα
ς είναι ο εγκλεισμός φυσικών προϊόντων σε κατάλληλες μήτρες (μικρονανοφορείς), συμβατές με τα τρόφιμα και τα ποτά, όπως η κυκλοδεξτρίνη και ο εμπλουτισμός αλκοολούχων ποτών όπως κόκκινο, λευκό και ροζέ κρασί και αποσταγμάτων ή οινοπνευματωδών ποτών με βιταμίνες και αντιοξειδωτικά προκειμένου να αυξηθεί η προστιθέμενη θρεπτική αξία του τελικού προϊόντος. Οι ουσίες που χρησιμοποιήθηκαν είναι η ρεσβερατρόλη (RVT), μια φυσική ουσία της κατηγορίας των φυτοαλεξινών με τη βασική δομή των στιλβενίων, και βιταμίνες όπως η βιταμίνη Ε (τοκοφερόλη), η βιταμίνη C (ασκορβικό οξύ) και η βιταμίνη Α (ρετινόλη). Ο εγκλεισμός αυτών των ουσιών στη β-κυκλοδεξτρίνη αποδεικνύεται με διάφορες αναλυτικές τεχνικές όπως η φασματοσκοπία πυρηνικού μαγνητικού συντονισμού (NMR), η φασματοσκοπία υπεριώδους-ορατού (UV-Vis) και ο κυκλικός διχρωισμός, ο φθορισμός, η φασματοσκοπία υπέρυθρης ακτινοβολίας (FT-IR) και η φασματομετρία μάζας ή μαζών. Μελετήθηκε επίσης η Δυναμική Σκέδ ...
|
Στατιστικά χρήσης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.