Ανάπτυξη ηλεκτροχημικών αισθητήρων για την ανίχνευση ζιζανιοκτόνων που αναστέλλουν τα φωτοσυστήματα
Περίληψη
Στόχος της παρούσας εργασίας είναι η ανάπτυξη ενός αμπερομετρικού αισθητήρα για την ανίχνευση υπεροξειδίου του υδρογόνου και την ενσωμάτωσή του με χλωροπλάστες από σπανάκι γιατην περαιτέρω ανάπτυξη ενός αισθητήρα για ζιζανιοκτόνα. Ο αισθητήρας σχεδιάστηκε με τη χρήση ηλεκτροδίων μεταξοτυπίας που παράγονται εύκολα στις εγκαταστάσεις που είναι διαθέσιμες στο Πανεπιστήμιο του Cranfield. Ο αισθητήρας υπεροξειδίου του υδρογόνου έχει βασιστεί στην υπεροξειδάση χρένου (HRP) ως καταλυτικό στοιχείο και στην υδροκινόνη ως μεσολαβητή. Η HRP ακινητοποιήθηκε στην επιφάνεια του αισθητήρα χρησιμοποιώντας ένα πρόσφατα αναπτυγμένο πολυμερές με βάση τη θειοακετάλη ικανό για ομοιοπολική ακινητοποίηση πρωτοταγών αμινών. Ένας νέος βιοαισθητήρας βασισμένος σε HRP αναπτύχθηκε με μεταξοτυπία χρησιμοποιώντας μείγμα άνθρακα/πολυμερούς. Οι συγκεντρώσεις υπεροξειδίου του υδρογόνου αναλύθηκαν στο δυναμικό αναγωγής της υδροκινόνης (-0,3 V). Οι βιοαισθητήρες που αναπτύχθηκαν σε αυτή την εργασία είχαν χαμηλό όριο ανί ...
περισσότερα
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
The objective of the present work is the development of an amperometric sensor for detection of hydrogen peroxide and its integration with spinach chloroplasts for the further development of a sensor for herbicides. The design of the sensor employed screen-printing electrodes which are easily produced at the facilities available in Cranfield University. The hydrogen peroxide sensor has been based on horseradish peroxidase (HRP) as the catalytic element and hydroquinone as the mediator. HRP has been immobilised onto the sensor surface using a newly developed thioacetale-based polymer capable of covalent immobilisation of primary amines. A new HRP-based biosensor was screen-printed using a carbon/polymer mixture. Hydrogen peroxide concentrations were analysed at the reduction potential of hydroquinone (–0.3 V). The biosensors developed in this work had low detection limit of H2O2 (0.1 µM), long term stability (they can be stored for 2 months at 4 oC) and good reproducibility of measureme ...
περισσότερα
![]() | |
![]() | Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (2.09 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.