Χρήση ακινητοποιημένων σε άμυλο και αμυλούχες πρώτες ύλες βιοκαταλυτών στην οινοποίηση σε πιεστή και λυοφιλιωμένη μορφή
Περίληψη
Η διατριβή αυτή έχει ως κύριο στόχο την παρασκευή νέων βιοκαταλυτών με ακινητοποιημένα κύτταρα σε αμυλούχα γεωργικά προϊόντα και άμυλο για οινοποίηση σε συνήθεις και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Στην αρχή μελετήθηκε η δυνατότητα παρασκευής των νέων βιοκαταλυτών και έγιναν πειράματα για την ακινητοποίηση κυττάρων S. cerevisiae ΑΧΑΖ 1 σε κάθε ένα αμυλούχο γεωργικό προϊόν, πατάτα, σιτάρι, κριθάρι, αραβόσιτο και άμυλο αραβοσίτου και σιταριού, ενώ έγιναν πειράματα και για την εύρεση των βέλτιστων συνθηκών ακινητοποίησης και μελετήθηκε για το κάθε ένα η επίδραση του pH και της ποσότητας του φορέα και των κυττάρων στην ακινητοποίηση. Στη συνέχεια μελετήθηκε η ζυμωτική ικανότητα των νέων βιοκαταλυτών με επαναλαμβανόμενες ζυμώσεις γλυκόζης και γλεύκους με διάφορες αρχικές συγκεντρώσεις σακχάρου σε συνήθεις και εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Το παραπάνω σύστημα εφαρμόστηκε σε μεγαλύτερη κλίμακα pilot plant και συγκεκριμένα ο βιοκαταλύτης με κύτταρα ακινητοποιημένα σε σιτάρι χρησιμοποιήθηκε ...
περισσότερα
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
The main interest of this thesis is the production of new biocatalysts with immobilised cells on starchy agricultural products and starch for wine making at ambient and extremely low temperatures. Firstly, the production of new biocatalysts is reported Biocatalysts were prepared by immobilisation of cells of S. cerevisiae AXAZ-1 on starchy agricultural products such as potato wheat barley and corn Starch from corn and wheat was also used. The immobilisation was confirmed by electron micrographs and by repeated batch fermentations of glucose. This is the first time that these products are used as supports in immobilisation experiments carried out in order to find the best immobilisation conditions. Therefore, the effect of pH and concentration of support and cells were examined. Subsequently, the fermentation ability of the new biocatalysts was studied with repeated batch fermentations of glucose and grape must using different initial concentrations of sugars at ambient and extremely lo ...
περισσότερα
![]() | |
![]() | Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (78.22 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.