Η μικροβιακή χλωρίδα των ζαχαρότευτλων από τον αγρό στην τελική επεξεργασία
Περίληψη
Στην παρούσα διατριβή το ενδιαφέρον μας στράφηκε στη μικροβιακή χλωρίδα ,οικολογία της καλλιέργειας και της επεξεργασίας των τεύτλων (Beta vulgaris ) στην περιοχή του Έβρου. Για τον σκοπό αυτό 294 δείγματα τα οποία ελήφθησαν σε διάστημα 24 μηνών από όλη την διαδικασία παραγωγής της ζάχαρης (τεύτλα ενδιάμεσα και τελικά προϊόντα) ελέγχθηκαν μικροβιολογικά με κλασικές μικροβιολογικές μεθόδους για την απομόνωση και ταυτοποίηση αερόβιων και αναερόβιων μικροοργανισμών. Τα αποτελέσματα έδειξαν παρουσία σπορίων C. perfringens ενώ απομονώθηκαν και άλλα βακτηριακά είδη όπως Enterobacteriaceae (38%), Staphylococcus sp. (12%), Bacillus sp. (36%) καθώς και σε σημαντικό ποσοστό Gram(-) Cocci (10,4%). Σε μικρότερο ποσοστό απομονώθηκαν Streptococcus sp. (0,8%), Lactobacillus sp. (0,6%), Pseudomonas sp. (1,1%) καθώς και διάφορες ζυμομύκητες (0,6%). Τα δείγματα της ζάχαρης ήταν στείρα μικροοργανισμών, κάτι που αναμένεται εξαιτίας των φυσικοχημικών χαρακτηριστικών όπως η χαμηλή ενεργότητα του νερού ...
περισσότερα
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
Microbial diversity and occurrence during sugar production from beetroots (Beta vulgaris ) was the subject on the present thesis. Since, all plant surfaces carry a natural flora, which reflects mainly the environment of the cultivated soil and could influenced the production or intervening in HACCP principles, we investigated the composition of this flora on the fields and during the production chain. Therefore, 189 samples coming from 28 different locations of beet roots cultivated soils in NE Greece, and also from 15 different production points inside the sugar plant facilities were introduced to the study and cultured for recovery and identification of aerobic and anaerobic microorganisms. Standard microbiological procedures incorporating selective media were used for the cultivation and isolation of Enterobacteriaceae, Streptococcus, Staphylococcus, Bacillus, Pseudomonas and yeasts while identification was achieved using the morphology, gram staining and the biochemical profile. En ...
περισσότερα
![]() | |
![]() | Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (4.4 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης

ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.

ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.

ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.