Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ ΤΟΥ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΖΥΜΩΝ ΤΟΥ ΜΑΛΑΚΩΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΚΑΡΠΩΝ ΑΒΟΚΑΝΤΟ ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ "HASS"

Περίληψη

ΜΕΛΕΤΗΘΗΚΕ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ (1%, 2%, 5% ΚΑΙ 21% 02) ΣΤΗΝ ΒΙΟΣΥΝΔΕΣΗ ΤΟΥ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΝΑΣΗΣ (CX) ΚΑΙ ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΟΥΡΟΝΑΣΗΣ (PG) ΣΕ ΚΑΡΠΟΥΣ ABOKANTO (PERSEA AMERICANA) ΠΟΙΚΙΛΙΑΣ "HASS". ΤΟ ΧΑΜΗΛΟ ΟΞΥΓΟΝΟ ΕΛΑΤΤΩΣΕ ΤΗΝ ΑΝΑΠΝΟΗ, ΜΕΙΩΣΕ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΥΛΕΝΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ EFE ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΩΡΙΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΑΠΕΤΡΕΨΕ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ CX ΚΑΙ Ρ6. ΗΛΕΚΤΡΟΦΟΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΔΕΙΞΕ ΟΤΙ Η ΣΥΣΣΩΡΕΥΣΗ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΙΝΩΝ CX ΚΑΙ PG ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΧΑΜΗΛΟΥ ΟΞΥΓΟΝΟΥ (1% ΚΑΙ 2%). ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ CO2ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΛΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΣΤΟ ΜΑΛΑΚΩΜΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΑΣ ΚΑΙΜΕΙΩΣΑΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑΚΤΗΡΙΑΚΟ ΜΕΓΙΣΤΟ ΤΗΣ ΣΥΝΘΕΣΗΣ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΟΞΕΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ.

Περίληψη σε άλλη γλώσσα

THE EFFECT OF OXYGEN CONCENTRATION (1%, 2%, 5% AND 21% O2) IN RELATION TO ETHYLENE BIOSYNTHESIS AND IN CELLULASE AND POLYGALACTURONASE ACTIVITY ON AVOCADO FRUIT (PERSEA AMERICANA) CV "HASS" WAS INVESTIGATED. LOW OXYGEN CONCENTRATION DECREASED RESPIRATION RATE, SUPPRESSED AND DELAYED PROPYLENE ACTION OF ETHYLENE PRODUCTION, EFE ACTIVITY, RIPENING INDUCTION AND SUPPRESSED CELLULASE AND POLYGALACTURONASE ACTIVITY. GEL ELECTROPHORESIS AND ANALYSIS SHOWED THAT THE LEVELS OF CX AND PG PROTEINS, WERE DRASTICALLY REDUCED IN FRUITS HELD IN LOW O2 (1% AND 2%). HIGH CARBON DIOXIDE CONCENTRATION AND LOW TEMPERATURES SHOWED DELAYED FLESHSOFTENING AND SUPPRESSED THE PEAK HEIGHT OF ETHYLENE AND CARBON DIOXIDE SYNTHESIS.

Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.

DOI
10.12681/eadd/2232
Διεύθυνση Handle
http://hdl.handle.net/10442/hedi/2232
ND
2232
Εναλλακτικός τίτλος
EFFECT OF OXYGEN, CARBON DIOXIDE CONCENTRATION AND TEMPERATURE ON AUTOCATALYTICETHYLENE PRODUCTION AND INDUCTION OF FLESH SOFTENING RESPONSIBLE ENZYMES OF AVOCADO FRUITS CV "HASS"
Συγγραφέας
Μετζιδάκης, Ιωάννης (Πατρώνυμο: Θ.)
Ημερομηνία
1992
Ίδρυμα
Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ). Σχολή Γεωτεχνικών Επιστημών. Τμήμα Γεωπονίας
Εξεταστική επιτροπή
ΣΦΑΚΙΩΤΑΚΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ
ΝΤΟΓΡΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΒΑΣΙΛΑΚΑΚΗΣ ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ
ΤΣΑΥΤΑΡΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΓΚΑΤΖΙΑΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
Επιστημονικό πεδίο
Γεωπονικές Επιστήμες και ΚτηνιατρικήΓεωπονία, Δασολογία και Αλιεία
Λέξεις-κλειδιά
ΑΒΟΚΑΝΤΟ CV "HASS"; ΑΥΤΟΚΑΤΑΛΥΤΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΑΙΘΥΛΕΝΙΟΥ, ΜΑΛΑΚΩΜΑ; Διοξείδιο άνθρακα; ΔΡΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΠΟΛΥΓΑΛΑΚΤΟΥΡΟΝΑΣΗΣ & ΚΥΤΤΑΡΙΝΑΣΗΣ; ΧΑΜΗΛΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ-ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ; ΧΑΜΗΛΟ ΟΞΥΓΟΝΟ
Χώρα
Ελλάδα
Γλώσσα
Ελληνικά
Άλλα στοιχεία
161 σ.
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Σχετικές εγγραφές (με βάση τις επισκέψεις των χρηστών)