Φυσικές ιδιότητες προϊόντων εκβολής
Περίληψη
Στην παρούσα διατριβή εξετάστηκε η επίδραση των παραγόντων εκβολής στη μεταβολή των φυσικών ιδιοτήτων προϊόντων εκβολής μιγμάτων καλαμποκάλευρου με άλευρα οσπρίων, όπως ρεβιθιού, μεξικάνικου φασολιού, φασολιού και φακής. Στους παράγοντες εκβολής που μελετήθηκαν συμπεριλαμβάνονται: α) χαρακτηριστικά του υλικού τροφοδοσίας που περιλαμβάνουν την υγρασία του μίγματος τροφοδοσίας και το ποσοστό προσθήκης καλαμποκάλευρου στο μίγμα καλαμποκάλευρου - οσπρίων. β) Παράμετροι λειτουργίας του εκβολέα, όπως η θερμοκρασία εκβολής, η ταχύτητα περιστροφής κοχλιών, η παροχή και ο χρόνος παραμονής. Στις φυσικές ιδιότητες των προϊόντων εκβολής που εξετάστηκαν περιλαμβάνονται ιδιότητες δομής (πορώδες, λόγος διαστολής, φαινόμενη και πραγματική πυκνότητα), ιδιότητες υφής (τάση θραύσης και ανοιγμένη παραμόρφωση δοκιμών συμπίεσης, δύναμη κοπής και μέγιστη διείσδυση δοκιμών κοπής), οπτικές ιδιότητες (χρώμα) και θερμικές ιδιότητες (θερμοκρασία τήξης και ροή θερμότητας κατά τις δοκιμές διαφορικής θερμιδομετρίας ...
περισσότερα
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
In the present thesis, the effect of extrusion conditions on the physical properties of the extrusion products was investigated for mixtures of corn flour with flour of various legumes including chickpeas, kidney beans, white beans and lentils. The extrusion conditions investigated include a) the feed material characteristics including the moisture and composition (corn flour weight percentage in the corn- legume flour mixture) of the feed mixture, b) extrusion parameters such as temperature, screw rotation rate, feed rate and retention time. The physical properties of the extrusion products investigated include structural properties (bulk and true density, porosity, radial expansion), textural properties (compressive strength and strain, cutting force and maximum penetration), colour, and thermal properties (melting temperature and maximum heat flow during the differential calorimetric scanning tests). Simple mathematical models have been fitted to the experimental results. The aim wa ...
περισσότερα
Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (8.12 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.