ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΔΙΑΦΟΡΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΜΕΛΑΣΣΟΜΕΝΟΥ ΞΗΡΟΥ ΠΟΛΤΟΥ ΖΑΚΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ ΧΟΙΡΩΝ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗΣ ΑΞΙΑΣ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ ΑΥΤΩΝ
Περίληψη
ΟΚΤΩ ΑΡΣΕΝΙΚΟΙ ΧΟΙΡΟΙ ΦΥΛΗΣ LANDRACE ΑΡΧΙΚΟΥ ΖΩΝΤΑΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ 62,1 +/- 2,6 KG ΚΑΤΑΝΕΜΗΘΗΚΑΝ ΤΥΧΑΙΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΛΑΤΙΝΙΚΟΥ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟΥ 4 Χ 4, ΠΟΥ ΕΠΑΝΑΛΗΦΘΗΚΕ ΔΥΟ ΦΟΡΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΘΕΙ Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΑΣΣΟΜΕΝΗΣ ΞΗΡΗΣ ΠΟΥΛΠΑΣΖΑΧΑΡΟΤΕΥΤΛΩΝ (ΜΞΠΖ) ΣΤΗΝ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ 4 ΣΙΤΗΡΕΣΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ 0, 9, 19 ΚΑΙ 29% ΜΞΠΖ ΣΕ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗΙΣΩΝ ΠΟΣΟΣΤΩΝ ΚΡΙΘΑΡΙΟΥ. Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΜΞΠΖ ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ 19 ΚΑΙ 29% ΜΕΙΩΣΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (Ρ < 0.01) ΤΗΝ ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΚΩΝ ΑΖΩΤΟΥΧΩΝ ΟΥΣΙΩΝ (Ο.Α.Ο). Η ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΞΗΡΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΙΚΗΣ ΟΥΣΙΑΣ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (Ρ < 0.05) ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΜΞΠΖ. ΑΝΤΙΘΕΤΑ, Η ΠΕΠΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΙΝΩΔΩΝ ΟΥΣΙΩΝ,ΤΩΝ NDF, ADF ΤΗΣ ΚΥΤΤΑΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΜΙΚΥΤΤΑΡΙΝΩΝ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ (Ρ < 0.01) ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΕΙΧΑΝ ΜΞΠΖ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΑ. Η ΠΕΠΤΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΒΟΛΙΣΙΜΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΤΗΡΕΣΙΩΝ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΜΕ 29% ΜΞΠΖ. ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΗΣ ΠΕΠΤΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΒΟΛΙ ...
περισσότερα
Περίληψη σε άλλη γλώσσα
EIGHT MALE LANDRACE PIGS OF AN AVERAGE LIVE WEIGHT OF 62,1 +/- 2,6 KG WERE RANDOMLY ALLOTTED IN LATIN SQUARE 4 X 4 DESIGNED EXPERIMENT, REPLICATED TWICE, TOSTUDY THE EFFECT OF MOLASSED DRIED SUGAR BEET PULP (M.D.S.B.P.) ON THE DIGESTIBILITY AND ENERGY VALUE OF TOTAL RATION. FOUR DIETS WERE USED CONTAINING 0, 19, 29, AND 29% OF M.D.S.B.P. REPLACING EQUAL QUANTITIES OF BARLEY. INCLUSION OF M.D.S.B.P. AT LEVELS 19 AND 29% REDUCED SIGNIFICANTLY (P < 0.01) THE DIGESTIBILITY OF CRUDE PROTEIN (C.P.). DIGESTIBILITY OF DRY MATTER (D.M.) AND ORGANICMATTER (O.M.) WAS REDUCED SIGNIFICANTLY (P < 0.05) ONLY AT THE HIGHER LEVEL OF M.D.S.B.P. ON THE OTHER HAND, DIGESTIBILITY OF C.F., N.D.F., CELLULOSE AND HEMICELLULOSE WAS INCREASED SIGNIFICANTLY (P < 0.01) IN ALL TREATMENTS CONTAINING M.D.S.B.P., WHEN COMPARED TO CONTROL. DIGESTIBLE ENERGY (D.E.) AND METABOLIZABLE ENERGY (M.E.) OF THE DIETS WERE SIGNIFICANTLY REDUCED (P < 0.05) ONLY INTHE TREATMENT 29%. VALUES OF D.E. AND M.E. MEASURED D ...
περισσότερα
Κατεβάστε τη διατριβή σε μορφή PDF (5.03 MB)
(Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη μετά από δωρεάν εγγραφή)
|
Όλα τα τεκμήρια στο ΕΑΔΔ προστατεύονται από πνευματικά δικαιώματα.
|
Στατιστικά χρήσης
ΠΡΟΒΟΛΕΣ
Αφορά στις μοναδικές επισκέψεις της διδακτορικής διατριβής για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΞΕΦΥΛΛΙΣΜΑΤΑ
Αφορά στο άνοιγμα του online αναγνώστη για την χρονική περίοδο 07/2018 - 07/2023.
Πηγή: Google Analytics.
Πηγή: Google Analytics.
ΜΕΤΑΦΟΡΤΩΣΕΙΣ
Αφορά στο σύνολο των μεταφορτώσων του αρχείου της διδακτορικής διατριβής.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
ΧΡΗΣΤΕΣ
Αφορά στους συνδεδεμένους στο σύστημα χρήστες οι οποίοι έχουν αλληλεπιδράσει με τη διδακτορική διατριβή. Ως επί το πλείστον, αφορά τις μεταφορτώσεις.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.
Πηγή: Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών.